Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Φεστιβάλ Κοινωνικών Αντιστάσεων

Φεστιβάλ Κοινωνικών Αντιστάσεων στο Π. Φάληρο 
στις 8 Ιουνίου 2013
 από το Εργαστήρι Πολιτικής Έκφρασης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης 
του Δήμου του Παλαιού Φαλήρου

θεματικές: Κοινωνική ανυπακοή / Αντιστάσεις
 

Το Εργαστήρι Πολιτικής Έκφρασης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Παλαιού Φαλήρου σας καλεί να συμμετάσχετε στο Φεστιβάλ που διοργανώνει στις 8 Ιουνίου στις 6.30μμ στην παραλία του Μπάτη στο Παλαιό Φάληρο με ελεύθερη είσοδο.

Πρόκειται για μια προσπάθεια προβολής των κοινωνικών αντιστάσεων, διεκδικήσεων και προτάσεων, που αντικατοπτρίζουν την δράση των κοινωνικών και εργατικών κινημάτων και την προσπάθεια τους να δημιουργήσουν συνθήκες ελευθερίας, ισότητας και ευημερίας για το σύνολο των κατοίκων αυτού του τόπου. Οργανώνοντας αυτή την συνάντηση - γιορτή στοχεύουμε στην άμεση και φυσική επικοινωνία με τους κατοίκους του Φαλήρου, των γύρω δήμων και όλων όσων παρευρεθούν με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για το δίκαιο και το υλοποιήσιμο των παραπάνω στόχων.

Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει τις παρακάτω θεματικές ενότητες, που θα πλαισιωθούν με έντυπο και άλλο υλικό από τις συμμετέχουσες συλλογικότητες:

1. Γη και Ελευθερία

Ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση του νερού

Χαλκιδική: Ο Αγώνας ενάντια στα μεταλλεία χρυσού

Περιβαλλοντολογική καταστροφή και η εκτροπή του Αχελώου ποταμού.

2. Εργασία: Αναζητώντας την χαμένη αξιοπρέπεια

Το αίτημα για 30 ώρες εργασία

Εργατικές Λέσχες

Πρωτοβάθμιος οριζόντιος συνδικαλισμός

Άνεργοι και επισφαλώς εργαζόμενοι

3. Εργασιακή και Κοινωνική Αυτοδιεύθυνση /αυτοδιαχείριση

ΒΙΟ.ΜΕΤ, παρουσίαση των προϊόντων του πρώτου υπό εργατικό έλεγχο εργοστασίου στην Ελλάδα

Κοινωνικά Ιατρεία και συλλογή φαρμάκων για την στήριξη τους

Χωρίς Μεσάζοντες

Απελευθερωμένοι χώροι

4. Αντιφασισμός – Αντιρατσισμός

Μαχητικός Αντιφασισμός

Πολιτοφυλακές

Κοινωνική Αλληλεγγύη

5. Πολιτικοί Κρατούμενοι

6. Παραλιακό Μέτωπο

Οφθαλμαπάτη ανάπτυξης: Για την εκποίηση και καταστροφή της δημόσιας παραλίας και τον επερχόμενο αποκλεισμό των κατοίκων από την ελεύθερη πρόσβαση σε αυτή


Στο Φεστιβάλ περιλαμβάνεται , έκθεση βιβλίου με εκδόσεις πολιτικού και κοινωνικού περιεχομένου, την προβολή βίντεο, και την πραγματοποίηση συναυλίας από τις 21.00΄ έως 00.30'

Share/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθύμηση σχετικά με την υποβολή σχολίων:

Παρακαλείστε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή ενδέχεται ορισμένοι επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα ιστολόγια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται, μόνο ενώ και εφόσον, είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την τρέχουσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...