Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Έυχές για τα Άγια Θεοφάνεια


Στον Μεγάλο Αγιασμό, στη γιορτή των Θεοφανείων, κατά την επίκληση του Αγίου Πνεύματος για τον καθαγιασμό του ύδατος από τον ιερέα, ακούμε αυτή τη φράση που πάντα μας συγκινεί:
«…Φωνὴ Κυρίου ἐπὶ τῶν ὑδάτων βοᾷ λέγουσα· Δεῦτε λάβετε πάντες, Πνεῦμα σοφίας, Πνεῦμα συνέσεως, Πνεῦμα φόβου Θεοῦ, τοῦ ἐπιφανέντος Χριστοῦ…».
Ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες που τα πράγματα είναι πιο δύσκολα από ποτέ, χρειάζεται να θυμόμαστε πως η πίστη στο Πνεύμα μας, έχει κρατήσει τα όνειρά μας ζωντανά για πολλές γενιές, κόντρα σε πολλές δυσκολίες. Αυτό το Πνεύμα, σήμερα, είναι απαραίτητο περισσότερο από ποτέ άλλοτε, σε όλους εμάς που παλεύουμε καθημερινά, καθώς και σε όλους όσους παίρνουν αποφάσεις που επηρεάζουν με κάθε τρόπο την ζωή μας.
Το ιστολόγιο «Κοινωνικοπολιτικοί Διαλογισμοί» εύχεται χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες και καλή Φώτιση.


Share/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθύμηση σχετικά με την υποβολή σχολίων:

Παρακαλείστε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή ενδέχεται ορισμένοι επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα ιστολόγια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται, μόνο ενώ και εφόσον, είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την τρέχουσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...